Opdrachtgever:
Gemeente Arnhem
Bij:
Het Lab
Jaar:
2016

Eén van de leukste opdrachten waar ik aan heb gewerkt tijdens de periode waarin ik bij Het Lab werkte was deze grote zoekplaat van Arnhem. In opdracht van de Gemeente Arnhem hebben we een tekening gemaakt ter illustratie van de perspektiefnota ‘Versterking Stad Op De Kaart’, waarin wordt beschreven wat de positionering en visie van de stad Arnhem zijn. Alles dat Arnhem is, moest in deze tekening gevangen worden: creatief, groen, duurzaam, noem het maar op.

Omdat ik niet uit Arnhem kom was het een interessante zoektocht naar wat nou eigenlijk al die belangrijke dingen voor Arnhem als kenmerkende stad zijn. Natuurlijk leerde ik de stad kennen omdat ik er een half jaar heb gewerkt, maar vooral ook met deze opdracht heb ik een boel nieuwe dingen leren kennen! Ook buurt-steden zijn belangrijk, zoals Wageningen en Nijmegen, maar ook met Den Haag en Wuhan (China) heeft Arnhem banden.

Omdat de gemeente zo enthousiast was over hoe de tekening uit eindelijk geworden is, hebben we ook een tweede tekening gemaakt die wat meer in gaat over de omliggende omgeving en steden in Gelderland.

Klik ook op de afbeeldingen om ze wat groter te bekijken, wat in- en uit te zoomen en erin te verdwalen!