Websites bouwen vind ik leuk. De mogelijkheden, zo veel er nog te leren is en hoe ik mezelf telkens weer blijf verbazen als ik een idee daadwerkelijk uitgewerkt krijg. Soms maak ik iets waarbij ik denk- hey, dit zou ook best als website-je kunnen werken! Een beetje extra oefening is altijd goed, en het gevoel wanneer zoiets eindelijk werkt, of wanneer het minder ingewikkeld blijkt dan ik in eerste instantie dacht is heerlijk. Onderstaand een aantal ‘one page projects’, kleine web-experimentjes waar ik met plezier aan gewerkt heb.

The Moonlander

Tijdens het eindexamen op de kunstacademie heb ik héél veel verschillende probeersels gedaan. Dit was er daarvan één, een kleine website (nog uit te bouwen vanuit hier), waar verschillende feitjes over de maanlandingen werden verteld in combinatie met een foto die gemaakt is tijdens een van de maan-missies. Door gebruik te maken van zogenaamde “parallax-scrolling” probeer ik de kijker te betrekken bij het geheel.

The Thrill Of The Chase

Het “The thrill of the chase” gevoel dat de BBC tv-show ‘Sherlock’ over zich heeft wilde ik overzetten in een playlist met liedjes waarvan ik datzelfde gevoel krijg. Na het maken van een lijstje van fijne nummers maakte ik – op de muziek – ook een fictieve albumhoes en terwijl ik daaraan aan het werken was had ik het idee om een simpele site te maken waar de voorkant van de hoes over de achterkant heen viel tot je weg scrollt. Dat pakte precies zo uit.

A wonderful 2015!

Een kerst- en oud&nieuw kaart, het is elk jaar weer lastig. Omdat ik net voor mezelf een webadres had gekocht leek het me leuk om een online kaart te maken. Niet dat er een groot verschil is tussen deze versie en degene die ik als afbeelding heb rondgestuurd, maar de vallende sneeuwvlokjes zijn een leuke extra.

The Saddest Songs In The World

Nog meer playlists! Ik denk dat ik een playlist-periode had. En een sad songs-periode. Want, laten we eerlijk zijn, treurige liedjes zijn heerlijk; ook wanneer je zelf niet treurig bent. Drie lijsten tot dusver, en een vierde wellicht op komst. Vier lekker duistere hoezen, waarmee ik vervolgens als web-experiment heb gespeeld met hovers, letterspaciëring en (meestal het moeilijkste gedeelte), de hele boel mooi gecentreerd krijgen.