Opdrachtgever:
AKV St. Joost
Jaar:
2014

Het leven zit vol met mooie, kleine dingen die vaak over het hoofd gezien worden. Juist die dingen zouden we meer moeten waarderen, want het zijn de kleine dingen in het leven die het grootste verschil maken!

Het Little Moose Project is een project over die kleine dingen, bijvoorbeeld wanneer je een liedje hoort dat je aan iemand doet denken, of simpelweg de gedachten dat de zon elke ochtend weer op zal komen. Dit project was een schoolopdracht, waarbij het de bedoeling was om een object of product dat voor mij belangrijk is opnieuw op de markt te zetten. Ik koos voor dit kleine eland-figuurtje omdat die me, ondanks dat het eigenlijk nergens voor dient, altijd blij maakt. Zo stond het al heel lang op mijn bureau; niks te doen behalve mij af en toe een glimlach bezorgen. Dat was mijn startpunt: kleine dingen in het leven, die je op de één of andere manier altijd kunnen laten lachen.

Het uit eindelijke product is een klein boekje geworden met 100 dingen waar je gelukkig van wordt; wanneer je de een little moose koopt krijg je dat boekje erbij en is het de bedoeling dat je ‘t ergens in het zicht zet, bijvoorbeeld op je bureau of nachtkastje, om vanaf dat moment je dagen een beetje beter te maken elke keer als je de eland ziet staan. Een perfect cadeau voor jezelf, of voor iemand waar je om geeft.

Bij dit boekje maakte ik een ‘casemovie’, een serie posters en een app-concept dat je via de link kunt bekijken.